• شرکت خدمات مديريت بي همتا : تنها مرکز جامع صفر تا صد خدمات شرکت داري
شرکت داری
شرکت داری
شرکت داری
  • تماس با ما 021-44844811
  • s.faridbeladi@gmail.com s.faridbeladi@gmail.com
  • مکان تهران،چهاردانگه،خیابان21،مجتمع تجارت شمالی،واحد31اداری
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
    • معرفی شرکت
    • سوالات متداول
    • تماس با ما
  • خدمات
    • خدمات ثبتی شرکت ها
    • خدمات توسعه شرکت ها
    • خدمات راه اندازی شرکت ها
    • اخذ هر نوع مجوز برای شرکت ها
  • وبلاگ
    • صفحه اصلی
    • درباره ما
      • معرفی شرکت
      • سوالات متداول
      • تماس با ما
    • خدمات
      • خدمات ثبتی شرکت ها
      • خدمات توسعه شرکت ها
      • خدمات راه اندازی شرکت ها
      • اخذ هر نوع مجوز برای شرکت ها
    • وبلاگ
درخواست مشاوره

تعیین ارزش شرکت و ارزشیابی سهام

شرکت داری > وبلاگ > سایر > تعیین ارزش شرکت و ارزشیابی سهام
  • sherkatdar
  • اردیبهشت 12, 1399
  • سایر

ما در شرکت داری ( شرکت خدمات مديريت بي همتا ) بر اين عقيده هستيم که شرکت ها بايد عمر دراز و جاودان داشته باشند و با اينکه مالکين يک شرکت بخواهند فعاليتشان را متوقف کنند، اين موضوع نباید باعث تعطيلي شرکت ها گردد.

براي اين مهم هم دلايل خاص و منطقي خاص خودمان را داريم، برای مثال: براي اينکه شرکتي ايجاد شود، روي آن تفکرات زيادي صورت پذيرفته است، برای انتخاب موضوع فعاليت، نام شرکت، مجوزهاي مورد نياز، وب سايت طراحي شده، فرم ها و قراردادهاي منعقد شده، رزومه و ادوات تبليغاتي طراحي شده و در کل همه اينها، برند ايجاد شده ( ما چه بخواهيم و چه نخواهيم، با رفتار و کردارمان، نوع بيزنس کردنمان، نوع دکوراسيون و تنوع و چگونگي محصولات يا خدمات و ديگر مواردي از اين دست، باعث ايجاد برند برای کسب و کارمان مي شويم، البته عملکرد و تصميمات ما بر روي برند ما تاثير به سزائي دارد و هميشه برند شرکت، مثبت و قابل ارزش نبوده و بسا اينکه خيلي اوقات برند ما زيان ساز و منفي است ).

حال شما در نظر بگيريد به راحتي بخواهيد ساده ترين کار را انتخاب کرده و شرکت را تعطيل کنيد، در اين صورت تکليف آن همه دارائي هاي مشهود و غير مشهود چه مي شود؟

به نظر ما، شرکت ها هيچ وقت نباید تعطيل شوند و بايد از تيمي به تيم ديگر منتقل شوند (هدف شرکت داري )، در اينصورت فوايد بسياري هم برای تيم مالکين قديم شرکت و هم براي تيم جديد شرکت وجود خواهد داشت.

تيم مالکين جديد شرکت هم مي توانند از برند ايجاد شده، مشتريان بالفعل، سوابق و تجربيات ايجاد شده، برخي ابزار موجود شرکت قديم استفاده لازم را ببرند و به جاي اينکه بخواهند راه اندازی شرکت را براي خودشان و از صفر شروع کنند، بيايند و يک اسب زين شده را صاحب شده و سوار شوند.

موضوعي که در صورت تمايل افراد به اينکار مطرح مي شود اينست که شرکتي که قرار است از تيمي به تيم ديگر فروش برود، چقدر ارزش ريالي دارد، ارزشي که واقعي و بر پايه مستندات و اصول علمي تعريف شده باشد و سليقه اي و غير منطقي نباشد، از طرف ديگر يک درگاه رسمي و قابل اعتماد برای خريد و فروش و انتقال شرکت هائي که مي خواهند صد در صد يا بخشي از سهامشان را واگذار کنند، نيز مورد نياز مي باشد.

ما در شرکت داري ( شرکت خدمات مديريت بي همتا ) يکي از رسالت هاي اصلي خود را پرداختن به اين دو موضوع مي دانيم که ارزش واقعي شرکت ها را به صورت کاملا اصولي محاسبه کنيم و سند ارزشي آن را جهت واگذاری مشخص نمائيم و همچنين رسانه و درگاهي باشيم براي خريد و فروش شرکت ها.

در اين مقاله به صورت جزئي تر به نحوه ارزش گذاری شرکت و يا به عبارتي قيمت گذاری شرکت خواهيم پرداخت.

روش ها و تکنیک هایی که در آموزه های متون مدیریت مالی و سرمایه گذاری برای ارزشیابی سهام معرفی شده اند، تنها بعنوان یک چارچوب نظری قابل استفاده بوده و نمی توانند به تنهایی بیانگر ارزش واقعی یک شرکت باشند. نگاهی به تجارب برخی از کشورها که در این زمینه عملکرد موفقی داشته اند و نحوه استفاده آنها از این روش ها می تواند کمک زیادی به دست اندرکاران امر بنماید. بکارگیری روش های علمی و کاربردی ارزشیابی با توجه به شرایط بومی و مجموعه عواملی که در تعیین ارزش یک شرکت موثر هستند، سهم بسزایی در اجرای بهینه این فرآیند دارد.

برای مثال شرکت هایی را که سرمایه گذاری ارزی بالایی دارند یا شرکت هایی که از تکنولوژی پیشرفته برخوردارند را نمی توان با سایر شرکت ها به یک روش ارزشیابی کرد. البته این امر تنها مختص شرکت های پذیرفته شده در بورس نمی باشد و خیلی از شرکت ها را نیز که در خارج از بورس اوراق بهادار واگذار می شوند، شامل می گردد. اهمیت این موضوع به خصوص در چند ساله اخیر که جذب سرمایه های خارجی شتاب نسبتا بیشتری گرفته و همچنین دولت در واگذاری شرکت های تحت پوشش خود فعال تر شده است، هر چه بیشتر معلوم می شود.

به طور کلی مهم ترین روش هایی که در تعیین ارزش شرکت ها و ارزشیابی سهام آنها مورد استفاده قرار می گیرد، می توان به شرح زیر برشمرد:

الف) ارزش دفتری سهام: عبارت است از نسبت حقوق صاحبان سهام به تعداد سهام عادی منتشره شرکت. برای تعیین ارزش دفتری هر سهم از دارایی های شرکت، بدهی ها را کسر نموده و حاصل را که همان حقوق صاحبان سهام است بر تعداد سهام عادی منتشره شرکت تقسیم می کنیم. ارزش دفتری سهام، ملاک چندان مطمئنی برای تعیین ارزش سهام نیست زیرا فقط متاثر از روش های حسابداری است. برای مثال دارایی های شرکت بایستی بر اساس قیمت تمام شده تاریخی در صورت های مالی منعکس شوند که مقدار آنها ممکن است با ارزش روز دارایی ها اختلاف زیادی داشته باشد. این امر به خصوص در شرایط تورمی خیلی بارز است. همچنین بکارگیری روش های مختلف استهلاک ممکن است روی ارزش دارایی ها، آثار متفاوتی داشته باشد.

ب) ارزش سهام بر مبنای قیمت جایگزینی دارایی ها پس از کسر بدهی ها: از آنجا که ارزش دفتری نمی تواند قابلیت اعتماد بالایی در ارزشیابی داشته باشد، می توان برای رفع کاستی های آن از این روش استفاده کرد. بدین جهت ابتدا دارایی های ثابت شرکت، شامل اموال، ماشین آلات و تجهیزات آن تجدید ارزیابی می شوند. زیرا با گذشت زمان و بخصوص در شرایط تورم ارزش روز این دارایی ها با ارزش دفتری آنها اختلاف پیدا کرده است. تجدید ارزیابی می تواند توسط شاخص های اقتصادی بانک مرکزی یا ارزیابی کارشناسان انجام شود. همچنین دارایی های نامشهود شرکت مانند سرقفلی، امتیازات آب و برق و غیره نیز ارزیابی می شوند.

در کنار این موارد باید برخی از دارایی های جاری همچون بدهکاران که ذخیره مطالبات مشکوک الوصول برای آنها ناکافی است و نیز برخی از اقلام همچون ذخایر مالیاتی نیز مورد ارزیابی قرار گیرند. پس از ارزیابی این موارد و جایگزینی مقادیر آنها در ترازنامه شرکت، با کسر نمودن بدهی ها از دارایی های شرکت، مقدار حقوق مي شود. اگر چه این روش در مقایسه با ارزش دفتری کامل تر است، ولی کاستی هایی را نیز به همراه دارد.

از جمله آنکه در این روش به بازدهی و سودآوری شرکت توجه چندانی نمی شود. برای مثال هم اکنون شرکت هایی هستند که ارزش سهام آنها با استفاده از این روش مقدار بالایی را نشان می دهد، ولی بازدهی چندانی را نصیب سهامدار نمی نمایند. عکس این قضیه نیز صادق می باشد. لازم به توضیح است که تجدید ارزیابی دارایی ها و بدهی ها می تواند بر مبنای ارزش معاملاتی روز آنها نیز انجام شود.

پ) ارزش سهام با فرض تداوم فعالیت: در این روش تنها وضعیت امروز شرکت در نظر گرفته نمی شود و فرض می شود فعالیت شرکت در آینده تداوم داشته و روند سودآوری آن ادامه خواهد یافت. بنابراین سودآوری سالیان آتی نيز، بایستی در قیمت امروز سهام شرکت، لحاظ شود.

ت) ارزش ذاتی سهام: این نوع ارزش سهام که به آن ارزش واقعی یا ارزش تئوریک نیز گفته می شود، معیار تصمیم گیری سرمایه گذاران است. در تعیین ارزش ذاتی سهام که در تحلیل بنیادی از آن استفاده می شود، ارزش سهام از طریق تعیین ارزش فعلی عایدات و جریانات نقدی آتی متعلق به هر سهم مانند سود سهام سالیان آتی تعیین می شود. این کار توسط نرخ بازده مورد انتظار سهامدار صورت می گیرد. اگر ارزش ذاتی محاسبه شده بیشتر از ارزش جاری بازار سهام شرکت باشد، انتظار می رود که سرمایه گذار این سهام را خریداری کند.

ث) ارزش سهام با استفاده از ضریب: در این روش سود هر سهم شرکت در نسبت قیمت به درآمد مربوط به صنعتی که شرکت در آن قرار گرفته، ضرب شده و حاصل آن ارزش سهام خواهد بود. مثلا اگر سود سهام شرکتی ۲۰۰ ریال و ضریب صنعت آن شرکت ۴ باشد، قیمت سهام شرکت ۸۰۰ ریال خواهد شد. این روش بیشتر جنبه نظری داشته و کاربرد چندانی ندارد.

ج) ارزش سهام با استفاده از سود انباشته هر سهم و کسری ذخایر مالیاتی هر سهم: در این روش کار جنبه کاربردی دارد، ابتدا ارزش فعلی سود هر سهم شرکت با یک نرخ مشخص، معلوم شده و سپس سود انباشته متعلق به هر سهم به حاصل آن اضافه شده و در صورت وجود کسری ذخایر مالیاتی، میزان کسری مربوط به هر سهم نیز از آن کسر می شود.

چ) ارزش سهام با استفاده از روش سرمایه تعدیل شده با نرخ ارز: میزان سرمایه گذاری ارزی در هر شرکت نقش زیادی در تعیین ارزش آن دارد و این امر بخصوص در شرایط رشد سریع نرخ ارز نمود بیشتری می یابد. بدین جهت لازم است در ارزشیابی سهام یک شرکت میزان ارز سرمایه گذاری شده و ارزش روز آن لحاظ گردد. روش سرمایه تعدیل شده با نرخ ارز به این منظور مورد استفاده قرار می گیرد.

در این روش کلیه اطلاعات مربوط به سرمایه اولیه شرکت و تغییرات سرمایه آن (افزایش یا کاهش) به نرخ ارز در زمان تغییرات تسعیر شده، سپس این مقدار در نرخ ارز در زمان تعیین شده ارزش شرکت ضرب شده و با جمع کردن مقادیر متفاوت سرمایه تسعیر شده به ارز در مقاطع مختلف تغییرات سرمایه و همچنین سود و زیان و اندوخته های شرکت در زمان ارزشیابی آن، ارزش روز سهام شرکت به دست می آید.

ح) ارزش سهام با استفاده از روش سرمایه تعدیل شده با نرخ تورم: تورم می تواند تاثیر زیادی بر ارزش دارایی های یک شرکت داشته باشد و بخصوص در مقاطعی که نرخ تورم بالا می باشد، فاصله میان قیمت تمام شده با ارزش روز آنها زیاد می شود. سرمایه اولیه شرکت نیز می باید همگام با تورم، رشد کرده و مقدار واقعی خود را نشان دهد. بر این اساس روش سرمایه تعدیل شده با نرخ تورم از مقاطع زمانی مربوط به تاسیس شرکت و تغییرات سرمایه آن (افزایش یا کاهش) تا زمان تعیین ارزش شرکت، میانگین نرخ تورم و جمع نمودن این مقادیر و همچنین اضافه کردن سود و زیان و اندوخته های شرکت در زمان ارزشیابی آن به این مقادیر، ارزش روز سرمایه شرکت به دست می آید.

چ ) يکي ديگر از مولفه هائي که مي تواند در فرآيند ارزش گذاری شرکت مورد توجه قرار گيرد، چگونگي بوجود آمدن، استراتژي شرکت، نحوه طراحي و اجرائي کردن زيرساخت هاي مختلف اداري، مالي، بازرگاني، توليد، منابع انساني و غيره است که البته بايد توسط تحليلگر و کارشناس قيمت گذار، به صورت ذهني اندازه گيري و اعلام شود.

قیمت گذاری شرکت، علاوه بر روش هاي فوق الذکر، بستگي به عوامل ديگري هم دارد که بسته به نوع شرکت، قدمت آن، جايگاه محصولات يا خدمات مورد عرضه شرکت در بازار، تعداد و توان رقبا، سهم بازار، ظرفيت بازار و ديگر موارد نيز دارد که در زمان مطلوب به آن خواهيم پرداخت.

بدیهی است که روش های فوق هیچکدام به تنهایی نمی توانند بیانگر ارزش واقعی سهام یک شرکت باشند و با توجه به موقعیت شرکت می توان همزمان از چند روش در ارزشیابی آنها استفاده کرد. در این صورت می توان مطمئن شد که ارقام محاسبه شده تا حدود زیادی بیانگر ارزش شرکت می باشند، البته در کنار استفاده از روش های فوق باید هر عاملی را که می تواند در تعیین ارزش شرکت نقش داشته باشد، در نظر داشت.

از جمله این عوامل می توان موارد زیر را نام برد: وضعیت صنعت، عرضه و تقاضای محصولات شرکت، بازار جهانی و داخلی، فن آوری، عمر شرکت، قیمت گذاری محصولات شرکت، استراتژیک بودن محصولات، موقعیت رقابتی، موقعیت جغرافیایی شرکت، مدیریت، نیروی انسانی، وابستگی به مواد اولیه، بازاریابی و سهم بازار، کارآیی و بهره وری و لازم به توضیح است که خیلی از این عوامل کیفی بوده و بایستی تا حد امکان نقش آنها را در تعیین ارزش شرکت به صورت کمی در نظر گرفت. در خاتمه به این نکته بار دیگر اشاره می گردد که هیچ یک از روش های فوق کامل نبوده و بهتر است ترکیبی از آنها با در نظر گرفتن نقش برخی از عوامل یاد شده فوق، در تعیین ارزش شرکت و ارزشیابی سهام آن در نظر گرفته شود.

براي اين موضوع کارشناسان شرکت داری مي توانند بيشترين کمک به فروشندگان يا خريداران شرکت را نموده و ارزش گزاري شرکت را کاملا منطقي و علمي به انجام برسانند.

از شما عزيزان دعوت مي نمايم، ديگر خدمات ما در منوهاي ديگر خدمات وب سايت، را نيز مطالعه فرمائيد. مجموعه شرکت داري ( شرکت خدمات مديريت بي همتا ) با هدف کمک به مالکين، سهامداران، هيئت مديره و مديران شرکت ها در همه زمينه هاي مورد نياز شرکت داري آنها با تشکيل تيم ها، پيمانکاران و تامين کنندگان ارزشمند خود، مي کوشد تا بتوانند شرکتي را به درستي ثبت، راه اندازي، مديريت و توسعه دهند. با ما راحت باشيد و اوامر خود را بدون هيچگونه نگراني براي ما ارسال فرمائيد. با شما هستيم و به اميد فشردن دست هاي شما و عقد قراردادهاي همکاري برد برد براي طرفين انتظار مي کشيم.

” شرکت خدمات مديريت بي همتا، بي همتا در خدمات صفر تا صد شرکت داري “

منتظر تماس شما هستيم.

11      448    448    –        021

  • چرا تبلیغات در گوگل ادز بهترین روش تبلیغاتی دنیاست!؟
  • تبلیغات آنلاین چیست و انواع تبلیغات آنلاین چگونه است

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه

  • روش‌های فوق‌العاده افزایش فروش
  • چرا تبلیغات در گوگل ادز بهترین روش تبلیغاتی دنیاست!؟
  • تعیین ارزش شرکت و ارزشیابی سهام
  • تبلیغات آنلاین چیست و انواع تبلیغات آنلاین چگونه است
  • اخذ هر نوع مجوز دیگر

آخرین دیدگاه‌ها

    بایگانی‌ها

    • می 2020
    • آوریل 2020

    دسته‌ها

    • اخذ هر نوع مجوز برای شرکت ها (12)
    • خدمات توسعه شرکتها (6)
    • خدمات ثبتی شرکتها (15)
    • خدمات راه اندازی شرکت ها (6)
    • سایر (4)
    • صفحه اصلی
    • درباره ما
    • خدمات ثبتی شرکت ها
    • وبلاگ
    • تماس با ما

    طراحي سايت : دپارتمان طراحي وب سايت شرکت خدمات مديريت بي همتا